Stifado

Recept voor 4 personen

Ingrediënten 


  • 1 kg runderlappen

  • 1 pond uien

  • 3 teentjes knoflook

  • kopje olijfolie

  • 1 blik gepelde tomaten(400 gr)

  • 2 laurierblaadjes

  • 3kaneelstokjes

  • 1 kopje rode wijn

  • 2dl bouillon (evt.tablet)

  • scheut azijn

  • zout, peper

  • peterselie

  • 1 kilo aardappelen.

Bereiden

De olie in de pan verhitten. Het vlees snel aan alle kanten aanbakken. De ui, knoflook, blikje tomatenstukjes, laurierblaadjes en kaneelstokjes toevoegen. De wijn erbij schenken en bouillon, 1 uur laten stoven. 

Kookplaat uit en alles minstens 1 uur laten staan.

Weer opzetten en weer 1 uur laten stoven waarbij het laatste half uur de aardappelen worden toegevoegd.
Het gerecht bestrooien met peterselie.

Serveertip

Dit smaakt goed met een salade erbij. Wanneer je de aardappelen weglaat is dit gerecht ook heel goed te serveren met rijst (apart).

Bon appétit! 

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin