Stifado

Recept voor 4 personen
Ingrediënten
1 kg runderlappen
1 pond uien
3 teentjes knoflook
kopje olijfolie
1 blik gepelde tomaten(400 gr)
2 laurierblaadjes
3kaneelstokjes
1 kopje rode wijn
2dl bouillon (evt.tablet)
scheut azijn
zout, peper
peterselie
1 kilo aardappelen.
Bereiden
De olie in de pan verhitten. Het vlees snel aan alle kanten aanbakken. De ui, knoflook, blikje tomatenstukjes, laurierblaadjes en kaneelstokjes toevoegen. De wijn erbij schenken en bouillon, 1 uur laten stoven.
Kookplaat uit en alles minstens 1 uur laten staan.
Weer opzetten en weer 1 uur laten stoven waarbij het laatste half uur de aardappelen worden toegevoegd.
Het gerecht bestrooien met peterselie.
Dit smaakt goed met een salade erbij. Wanneer je de aardappelen weglaat is dit gerecht ook heel goed te serveren met rijst (apart).
Bon appétit!
