Stoofschotel met champignons en bockbier

Recept voor 4 personen

    Ingrediënten: 
  • 500 runderpoulet
  • 3 uien in ringen
  • snufje nootmuskaat
  • 3 kruidnagels
  • 1 el grove Limburgse mosterd
  • 1 el (room) boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 herfst bock (300 ml)
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 300 ml water
  • 2 el stroop
  • 3 plakjes ontbijtkoek


Bereiden:

Doe de runderpoulet in een kom met mosterd, kruidnagel, nootmuskaat en vers gemalen peper. Laat minimaal half uur rusten.

Doe in braadpan olie en boter en bak poulet bruin aan, voeg de uien toe, fruit nog even. Vervolgens doe het bier en het water erbij. Laat een uur sudderen.

Doe de appelstroop erbij en de champignons, roer goed door. Doe de deksel weer op de pan en laat lekker nog een uurtje sudderen. Blijf af en toe roeren. Verkruimel, als het vlees zacht is, de plakjes ontbijtkoek boven de stoofpot en roer zachtjes erdoor. Dit bindt de saus.

Serveer met knolselderijstamppot en salade. Je kunt er ook brood of aardappelpuree of rijst of frietjes bij eten, aan jou de keus.


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin