Stroopwafel tulband

Ingrediënten voor een tulband van 24 cm

  • 300 gram boter
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl kaneel
  • snuf zout
  • 6 stroopwafels in stukjes

Topping

  • 150-200 gram chocolade
  • extra stroopwafel
  • sprinkles of hagelslag

Bereiding

Klop boter en beide soorten suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix door het mengsel, voeg de volgende pas toe als het eerste ei is opgenomen.

Zelfrijzend bakmeel, kaneel en zout kun je tegelijk toevoegen, mix door het beslag. Stop met mixen zodra het meel is opgenomen. Spatel de stukjes stroopwafel door het beslag en stort het beslag in een ingevette (en bebloemde) tulbandvorm.

Bak de cake in ongeveer 60 minuten op 160 graden (boven- en onderwarmte).

Laat de cake 10-15 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster stort om helemaal af te laten koelen.

Eenmaal afgekoeld kun je de chocolade smelten en laatste stroopwafel in stukjes snijden. Giet de chocolade over de cake en decoreer deze met de stroopwafel en sprinkles of hagelslag.

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin