Surinaamse bami met kip

Recept voor 2 personen
Ingrediënten
- 150 gr kipfilet
- 150 gr spaghetti
- verse selderij
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 maggiblokje
- 1 tl gemalen gember
- 1 el tomatenpuree
- 1 el ketjap manis
- 3 el sojasaus
- snufje zwarte peper
Bereiden
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd de ui, selderij, kipfilet en knoflook in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met knoflook aan. Voeg na 2-3 minuten de kip, gember en een snufje zwarte peper toe. Bak de kip rondom bruin. Voeg daarna 1 verkruimeld maggiblokje en de tomatenpuree toe. Na ongeveer 1 minuut voeg je de sojasaus en ketjap manis toe. Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens ook de spaghetti toe. Meng alles goed door elkaar en strooi wat fijngesneden selderij over de Surinaamse bami. Serveer de bami bijvoorbeeld met een omelet.
Bon appétit!
