Sushi bowl

Recept voor 8 punten

Ingrediënten

  • 250 gr sushirijst
  • 2 krokante kipschnitzels
  • 1 avocado
  • 350 ml water
  • 1,5 el rijstazijn
  • halve komkommer
  • 1 blikje edamame boontjes (uit blik)
  • 2 el gebakken uitjes
  • evt. sojasaus

Bereiding

Maak de sushirijst volgens de bereidingswijze op het pak. In mijn geval doe ik de rijst met 350 ml koud water in een pannetje. Dit breng je aan de kook en laat je daarna 10 minuten sudderen. Daarna zet je het vuur uit en laat je de pan met de deksel 15 minuten staan. Het kan zijn dat op de verpakking van jouw sushirijst een andere bereidingswijze staat. Meng de rijstazijn door de rijst en laat de rijst afkoelen.

Ondertussen bak je de kipschnitzels 6-8 minuten in een koekenpan met een scheutje olie op middelhoog vuur. Snijd de avocado en komkommer in stukjes. Snijd de kipschnitzels ook in stukjes.

Verdeel de rijst over twee borden en verdeel de stukjes kipschnitzel, avocado, komkommer, edamame boontjes en wat gebakken uitjes over de rijst. Lekker met nog een scheutje sojasaus.


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin