TikTok wrap met kip en paprika

Recept voor 4 personen

    Ingrediënten:

  • 350 gram kipfilet
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 300 ml passata gezeefde tomaten
  • 1,5 theelepel taco- of burritokruiden
  • 1 theelepel suiker
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 4 stengels lente-ui
  • 120 gram geraspte kaas
  • 4 xl wraps
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper


Bereiden:

Verwarm een pannetje met water en het blokje kippenbouillon. Breng aan de kook en zet het vuur hierna leger. Pocheer de kip 8-10 minuten in de bouillon.

Verwarm de passata in een ander pannetje, doe de taco- of burritokruiden erbij, samen met de suiker. En breng op smaak met zout en peper. Roer dit door en verwarm 10 minuten op medium vuur.

Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hier de reepjes paprika in aan.

Trek met 2 vorken de gepocheerde kip uit elkaar. Roer 2/3 van de saus door de kip. Voeg eventueel meer saus toe als je dit wilt.

Leg de wrap voor je neer en snijd hem in door vanuit het midden naar benden de snijden. Beleg ¼ van de wrap (linksonder) met kip, de ¼ daarboven (linksboven) met paprikareepjes, de ¼ daarnaast (rechtsboven) met crème fraîche en ringetjes lente-ui en de laatste ¼ met geraspte kaas.

Vouw de wrap op door de hoek met kip over de groenten te vouwen, en dit door te vouwen over de crème fraîche en de kwart met kaas.

De wrap kun je bakken tussen een tostigrill, of in een koekenpan. Nadeel van het tosti-ijzer is dat de wrap hierdoor wordt platgedrukt, daarom heb ik de TikTok wraps in dit geval in de koekenpan gebakken.

Voor bereiding in de koekenpan verwarm je olijfolie in de koekenpan, laat de pan even heet worden en bak de wrap hierna op mediumvuur aan beide kanten goudbruin en krokant.

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin