Tortellini pesto ovenschotel
Recept
voor 4 personen
Ingrediënten
- 440 gr tortellini met kaas Grand Italia
- 200 gr ricotta
- 1 bol mozzarella
- 75 gr parmezaanse kaas
- potje pesto of zelf gemaakte pesto
Voor zelfgemaakte pesto:
- 4 el pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr parmezaanse kaas
- 60 ml olijfolie of meer als nodig
- 1 plantje basilicum
- 1 tl zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C
Zet een pot met water op en breng aan de kook. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking maar haal het twee minuten eerder uit het water. Giet af en zet opzij.
Voor als je zelf pesto maakt, maak de pesto terwijl de pasta kookt. Doe basilicum, parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitten en olie in een blender of gebruik een staafmixer. Draai glad en voeg eventueel extra olijfolie toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de tortellini met de pesto en doe de ricotta erdoor. Doe over in een ovenschaal.
Verdeel de mozzarella erover en de parmezaanse kaas.
Zet in de oven voor 15 minuten en gebruik indien nodig de gril om de bovenkant goudbruin te kleuren.
Bon appétit!
