Tortilla kip taartjes

- Ingrediënten:
- 2 etl. zonnebloemolie
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 knoflookteentjes, uitgeperst
- 300 gr. kipfilet, in kleine stukjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 2 etl. peterselie, fijngesneden
- 1 tl. gemberpoeder
- 1 tl. kip kruiden
- 1/2 tl. zout
- 1/2 tl. cayennepeper
- 2 etl. tomatensaus (Tomato Frito)
- 1 tl. sambal
- 12 kleine tortilla's
- geraspte kaas
Bereiden:
Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de ui en knoflook aan op middelhoog vuur. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze mee. Voeg de paprika, peterselie, gemberpoeder, kip kruiden, zout en de cayennepeper erbij en schep het geheel door. Wanneer alles gaar is voeg je de tomatensaus erbij en laat je het nog even sudderen voor 60 seconden op laag vuur. Haal de pan van het vuur en zet apart.
Plaats een kom die groter is dan de breedte van je cupcake vorm op de tortilla en snijd er een rondje uit. Plaats de uitgestoken tortilla in de cupcake vorm en druk het aan met de onderkant van een glas. Schep ongeveer 2 volle eetlepels van de kip vulling in elke holte en strooi de geraspte kaas bovenop. Bak de tortilla taartjes in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 5 a 8 minuten goudbruin en tot de kaas is gesmolten. Geniet ervan!
Tip: Vervang de kip door gehakt of laat het vlees weg en gebruik extra groenten. Vervang de tomatensaus door zoete chilisaus.
Bon appétit!
