Traybake met kip, paprika en citroen

Recept voor 4 personen

Ingrediënten 

  • 4 flinke kippenpoten met vel of 8-12 andere kipdelen met vel
  • 100 g crème fraîche
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 2 el grove mosterd
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 rode, 1 gele en 1 oranje paprika, in stukjes
  • 2 rode uien, gepeld, in dikke parten gesneden
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 citroen, in schijfjes
  • 25 g dragonblaadjes, fijngehakt
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zeezout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de crème fraîche, knoflook, mosterd en bouillon in een kom en voeg flink wat zout en peper toe. Leg de stukken kip met het vel naar boven naast elkaar in een grote braadslee. Duw de stukjes paprika en parten ui ertussen. 

Schenk het bouillonmengsel erbij en druppel de honing erover. Leg de schijfjes citroen erop en rooster alles 40 - 45 minuten, tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn. 

Strooi er de aromatische dragon over, proef en breng nogmaals op smaak met peper en zout. 

Serveertip

Serveer er een simpele groene salade bij.

Bon appétit! 
© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin