Tuna meltwraps met spitskool
Recept
voor 8 wraps
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 2 Granny Smith appels
- 2 blikken tonijn in zonnebloemolie (à 160 g)
- 6 el mayonaise
- 100 g geraspte Goudse oude kaas 48+
- 8 meergranenwraps
- ½ el witte wijnazijn
- 15 g verse peterselie
- 400 g gesneden spitskool
Bereiding
Snipper de uien zeer fijn. Snijd de appels in kwarten, verwijder het
klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise).
Laat de tonijn uitlekken in een zeef en doe in een kom. Meng de
tonijn met de ui, de helft van de mayonaise en de helft van de appel.
Breng op smaak met peper.
Verdeel de kaas en het tonijnappelmengsel over de wraps. Vouw de
onder- en bovenkant van de wraps iets over de vulling en rol de wraps zo
strak mogelijk op. Gril de wraps in de grillpan 5 min. in delen. Keer
halverwege.
Meng ondertussen de rest van de mayonaise met de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en meng met de rest van de appel, de spitskool en dressing. Serveer de wraps met de salade.
Bon appétit!
