Turkse pizza
Recept voor 4 personen
- Ingrediënten:
- 1 rol pizzadeeg
- 2 uien
- 300 g rundergehakt
- 70 g tomatenpuree
- 2 komkommers
- 15 g platte peterselie
- 300 g yoghurt Griekse stijl
- 1 teen knoflook
- 1 bakplaat bekleed met bakpapier
- 1 deegroller
Bereiden:
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rol het deeg uit, snijd in 4 gelijke stukken en leg op de met bakpapier beklede bakplaat.
Snipper de uien fijn. Meng het gehakt met de ui en tomatenpuree. Breng op smaak. Verdeel het gehakt gelijkmatig over het deeg en vouw de deegrandjes naar binnen. Bak de Turkse pizza's in 20 min. in de voorverwarmde oven gaar.
Halveer de komkommers, snijd in halve maantjes en doe in een kom. Snijd de peterselie fijn. Schep de komkommer om met de helft van de yoghurt en de helft van de peterselie. Breng op smaak. Snijd de knoflook fijn en meng met de rest van de yoghurt en peterselie. Breng op smaak.
Haal de Turkse pizza's uit de oven, besprenkel met de knoflooksaus en serveer met de komkommersalade.
Bon appétit!
