Turkse pizza

Recept voor 4 personen 

    Ingrediënten:

  • 1 rol pizzadeeg
  • 2 uien
  • 300 g rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 komkommers
  • 15 g platte peterselie
  • 300 g yoghurt Griekse stijl
  • 1 teen knoflook
  • 1 bakplaat bekleed met bakpapier
  • 1 deegroller 


Bereiden:

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rol het deeg uit, snijd in 4 gelijke stukken en leg op de met bakpapier beklede bakplaat.

Snipper de uien fijn. Meng het gehakt met de ui en tomatenpuree. Breng op smaak. Verdeel het gehakt gelijkmatig over het deeg en vouw de deegrandjes naar binnen. Bak de Turkse pizza's in 20 min. in de voorverwarmde oven gaar.

Halveer de komkommers, snijd in halve maantjes en doe in een kom. Snijd de peterselie fijn. Schep de komkommer om met de helft van de yoghurt en de helft van de peterselie. Breng op smaak. Snijd de knoflook fijn en meng met de rest van de yoghurt en peterselie. Breng op smaak.

Haal de Turkse pizza's uit de oven, besprenkel met de knoflooksaus en serveer met de komkommersalade.


Bon appétit!  
© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin