Venkelrisotto met zalm

Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 300 gram risotto rijst
- 100 ml droge witte wijn
- 50 gram ongezouten roomboter
- 1¼ liter kippenbouillon van tablet (heet)
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 2 venkelknollen
- 1 theelepel dille
- 1 citroen
- 250 gr warmgerookte zalm
Bereiden
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in
een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min.
Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak
al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe
en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon
toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar
is. Dit duurt ongeveer 20 min.
Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de
venkelknollen, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd
daarna in stukjes van 1 cm. Voeg na 10 min. de venkel en de dille toe
aan de risotto. Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de boter
toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan.
Neem de deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp de gele schil van de citroen en schep erdoor. Breek de warmgerookte zalm in stukjes en verdeel over de risotto.
Je kan de wijn ook vervangen voor extra bouillon.
Bon appétit!
