Venkelsoep

Ingrediënten
- 1 grote venkel of 3 kleine venkel in kleine stukjes gesneden
- 2 grote uien gesnipperd
- 1 el (room)boter
- 1/2 glas witte wijn
- 1 grote geschilde aardappel in stukken
- 1 liter kippenbouillon
- peper en zout naar smaak
Bereiding
Smoor de gesnipperde ui minimaal 15 minuten in roomboter in een soeppan op zacht vuur. Doe de stukjes venkel erbij en laat nog eens 10 minuten smoren.
Blus met de witte wijn. Voeg achtereenvolgens de kippenbouillon en de stukjes aardappels toe. Laat het geheel zo'n 20 minuten doorkoken, totdat de aardappels zacht zijn.
Maak de soep fijn met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Serveer met stokbrood of geroosterd brood met kruidenboter of met zelfgemaakte pesto.
TIP: je kunt je soep pimpen met Hollandse garnaaltjes, gerookte forel, geroosterde pijnboompitjes of uitgebakken spekjes.
Bon appétit!
