Vijgenhapje met geitenkaas

Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 8 verse vijgen
- 8 plakjes serranoham
- 100 gr geitenkaas
- 2 el truffelolie
- 8 walnoten
- 1 tl honing
- snuf zwarte peper
- paar takjes tijm als garnering
Bereiden
Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Spoel de vijgen even schoon onder de kraan en snijd ze kruislings in zodat ze open vallen. Snijd ze niet helemaal door, het moet een geheel blijven.
Leg de vijgen op de ovenplaat. Vul ze met een plak serranoham, geitenkaas en sluit af met een snuf zwarte peper en honing. Schuif de plaat voor 10 tot 15 minuten in de oven.
Serveer de warme vijgen in kleine schaaltjes of op een grote houten plank. Maak af met truffelolie, tijm en een walnootje.
Bon appétit!
