Visschotel met pommes duchesse

Recept voor 1 schaal

    Ingrediënten:

  • 200 g witte vis
  • 8 scampi (gepeld)
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • 1 prei
  • 1 teen look
  • 2 wortelen
  • 50 g gruyère kaas
  • 100 ml visbouillon
  • 250 ml melk
  • 2 el bloem
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • een halve citroen
  • 400 g diepvries pommes duchesse
  • Peper en zout
  • Fijngehakte bieslook

Bereiden:

Zet de oven op 180 graden.

Laat de pommes duchesse ontdooien

Schil de wortels, snijd ze in lange plakken en vervolgens in fijne blokjes. Snijd de prei in fijne ringen.

Bak de groenten in de boter op een zacht vuurtje. Voeg de geperste look toe. Kruid met peper en zout.

Strooi de bloem erover en blus met de bouillon en melk. Roer goed tot je saus indikt en geen klonters bevat. Werk af met de mosterd en een paar druppels citroensap.

Snijd de vis in gelijke stukken en leg ze in een ovenschaal samen met de scampi. Giet er de erwten bij. Giet de saus in de ovenschaal over de vis en leg er de pommes duchesse op.

Strooi de kaas erover en plaats 20 à 25 min in de oven tot wanneer je een gouden korstje hebt.

Serveer en werk af met fijngesneden bieslook.

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin