Visstoof met kabeljauw

Ingrediënten
- 4 stukken kabeljauwfilet ongeveer 100 gram per stuk (wanneer je deze uit de vriezer haalt, zorg dan dat ze ontdooit zijn voor gebruik)
- 20 grote garnalen voorgekookte garnalen uit de vriezer halen en laten ontdooien. Verse garnalen kunnen ook, stoof die dan gelijk met de kabeljauw mee. (haal wel eventueel de darm uit de garnalen)
- 100 ml witte wijn
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 ui grof gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 3 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 theelepels chilivlokken of pul biber (dit zijn Turkse chilivlokken)
- 4 theelepels suiker
- 10 blaadjes verse basilicum grof gesneden
- 1 mozzarella
- 150 gram extra belegen kaas geraspt
- vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak
BROODKRUIM TOPPING
- 2 eieren
- 4 eetlepels panko
- 1 teen knoflook fijn gesnipperd
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 hand verse basilicum grof gesneden
- 1 hand verse peterselie grof gesneden
- vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht. Zet een hapjespan op het fornuis met een goede scheut olijfolie erin. Fruit de uien met de knoflook voor ongeveer 2 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden, chili vlokken en de witte wijn toe en kook voor 2 minuten op hoog vuur mee.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes en suiker toe en roer dit goed door. Leg de kabeljauw filets en basilicum erbij en stoof de kabeljauw 4 minuten aan iedere kant.
BROODKRUIM TOPPING MAKEN:
Voeg alle ingrediënten hiervoor in een kom en roer door tot een mooi beslag
Wanneer de kabeljauw staat te stoven, heb je mooi de tijd om je broodkruim topping te maken.
Wanneer je vis klaar is neem je een grote ovenschaal. Haal de vis voorzichtig met een spatel uit de pan en leg deze even apart. Giet de tomatensaus in de ovenschaal. Leg hierop de kabeljauwfilets en daaromheen verdeel je de garnalen. Verdeel het broodkruim beslag over de ovenschaal. Bestrooi met een snuf vers gemalen zwarte peper, zout en de geraspte kaas. Scheur de mozzarella in stukken er ook overheen. Bak de ovenschotel in de oven tot de kaas begint te borrelen en een beetje verkleurt. (dit duurt ongeveer 10 min.) Blijf er wel bij!
Bon appétit!
