Vitello tonnato

Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 200 gram kalfsvlees (fricandeau, schnitzel of entrecote)
- 1 blikje tonijn
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 blikje ansjovis
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 citroen
- peper en zout
- evt. wat sla ter garnering
Bereiden
Bestrooi
(als je geen fricandeau) gebruikt het kalfsvlees met peper en zout. Bak in
olijfolie en/of boter kort aan beide kanten, zodat het vlees van binnen nog een
beetje roze blijft. Snijd in dunne plakjes.
Maal in de keukenmachine (of met de staafmixer) de tonijn, 3 ansjovisfiletjes,
de kappertjes en mayonaise door elkaar. Breng op smaak met peper.
Smeer de
tonijnsaus op een bord en leg hier de dungesneden plakjes kalfsvlees
op. Garneer met nog wat ansjovis, kappertjes en peper. Leg er eventueel nog wat
sla naast.
De citroen kan je er in partjes bij serveren en naar smaak over het gerecht
heen sprenkelen!
Bon appétit!
