Vitello tonnato

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram kalfsvlees (fricandeau, schnitzel of entrecote)
  • 1 blikje tonijn
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 blikje ansjovis
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • evt. wat sla ter garnering

Bereiden

Bestrooi (als je geen fricandeau) gebruikt het kalfsvlees met peper en zout. Bak in olijfolie en/of boter kort aan beide kanten, zodat het vlees van binnen nog een beetje roze blijft. Snijd in dunne plakjes.
Maal in de keukenmachine (of met de staafmixer) de tonijn, 3 ansjovisfiletjes, de kappertjes en mayonaise door elkaar. Breng op smaak met peper.

Smeer de tonijnsaus op een bord en leg hier de dungesneden plakjes kalfsvlees op. Garneer met nog wat ansjovis, kappertjes en peper. Leg er eventueel nog wat sla naast.
De citroen kan je er in partjes bij serveren en naar smaak over het gerecht heen sprenkelen! 

Bon appétit!

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin