Winterse pappardelle

Op de foto zie je penne ipv pappardelle.
Recept voor 4 personen
- Ingrediënten:
- 300 gram boerenkool
- 400 gr spruitjes, gehalveerd
- ui
- 2 teentjes knoflook
- potje pesto
- 400 gr kipfilet in blokjes
- 500 gr (verse) pappardelle
Bereiden:
Meng 2/3 van de pesto met wat olijfolie en laat de kipfilet hierin marineren.
Kook de boerenkool. Snipper de ui en knoflook en fruit deze, voeg de spruitjes toe en roerbak een aantal minuten.
Voeg twee kopjes van het kookvocht van de boerenkool toe en laat met de deksel erop rustig gaar worden.
Kook de pappardelle.
Bak de kipfilet.
Voeg de boerenkool toe aan spruiten, net als de kipfiletblokjes. Voeg de rest van de pesto toe. Voeg als laatste de pappardelle toe en breng op smaak met peper/zout en beetje olijfolie.
(Als je niet van spruiten houdt, kun je deze uiteraard weglaten en wat anders toevoegen)
Bon appétit!
