Zalm met kruiden

Recept voor 4 personen

    Ingrediënten:
    • 1 kilo verse zalm (aan één stuk)
    • 2 teentjes knoflook
    • Rasp van 1 citroen (bio)
    • 25 gr panko (grof broodkruim)
    • 50 gr Grana Padano
    • 30 gr roomboter (kamertemperatuur)
    • 1 takje rozemarijn
    • 15 gr verse basilicum
    • Peper en zout


Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Leg de zalm op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dep hem droog met een keukenpapiertje en bestrooi met peper en zout.

Mix de panko, met de knoflook, basilicum, rozemarijn (alleen de blaadjes), de citroenrasp, Grana Padano en roomboter kort in het hakmolentje van je staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kruidenmix over de zalm en druk het een beetje aan.

Bak de zalm in 15 tot 17 minuten af in de voorverwarmde oven. De gaartijd hangt af van de dikte van je zalm. De zalm mag best nog een beetje rosé zijn. Serveer met partjes citroen.

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin