Zalm met kruiden
Recept voor 4 personen
- Ingrediënten:
- 1 kilo verse zalm (aan één stuk)
- 2 teentjes knoflook
- Rasp van 1 citroen (bio)
- 25 gr panko (grof broodkruim)
- 50 gr Grana Padano
- 30 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 1 takje rozemarijn
- 15 gr verse basilicum
- Peper en zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Leg de zalm op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dep hem droog met een keukenpapiertje en bestrooi met peper en zout.
Mix de panko, met de knoflook, basilicum, rozemarijn (alleen de blaadjes), de citroenrasp, Grana Padano en roomboter kort in het hakmolentje van je staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kruidenmix over de zalm en druk het een beetje aan.
Bak de zalm in 15 tot 17 minuten af in de
voorverwarmde oven. De gaartijd hangt af van de dikte van je zalm. De
zalm mag best nog een beetje rosé zijn. Serveer met partjes citroen.
Bon appétit!
