Zalmquiche met spinazie en mascarpone

Recept voor 8 punten

Ingrediënten

  • 4 plakken deeg voor hartige taart
  • 1 sjalotje
  • 200 gr zalmfilet
  • 5 gr mierikswortel
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr spinazie
  • 3 eieren
  • 25 ml melk
  • 100 gr mascarpone
  • 50 gr cherrytomaatjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal de plakken deeg voor hartige taart uit de vriezer en laat ontdooien.

Snipper het sjalotje.

Snijd de zalmfilets in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Bestrooi ruim met peper.

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit het sjalotje zachtjes aan. Zet het vuur hoger en bak de zalm 3 à 5 minuten mee. Zet het vuur lager en pers de knoflook boven de zalm. Bak kort mee.

Laat de spinazie in delen slinken in de wok. Bestrooi tijdens het slinken met (zee)zout. Zet het vuur uit en giet de spinazie in een vergiet. Druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Laat even staan om het verder uit te laten lekken.

Roer de mierikswortel door de spinazie.

Klop de eieren los met de melk en ruim peper en zout. Meng de mascarpone erdoor met een garde. Blijf kloppen tot je een glad mengsel hebt.

Was de cherrytomaatjes en snijd in plakjes.

Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Stort de spinazie op de bodem en verdeel plakjes cherrytomaat over de bovenkant. Bestrooi met nog een beetje peper en zout.

Giet het eimengsel erover en bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar.



Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin