Zoetzure wok met garnalen

- Ingrediënten:
- 120 gram woknoedels
- 100 gram peultjes
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 50 gr bosui
- 60 ml zoetzure woksaus
- 200 gram grote garnalen
- 1 teentje knoflook
- 5 ml ketjap manis
Tip: roer aan het eind nog een theelepel sambal door het gerecht om het wat pittiger te maken.
Bereiden:
Bereid de woknoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel even koud en laat goed uitlekken.
Maak de peultjes schoon en snijd ze een keer schuin doormidden. Snijd de paprika in reepjes en de rode ui in kwartringen. Snijd de bosui in dunne ringen. Houd de bovenste (groene) ringen eventueel apart om het gerecht mee te garneren.
Verhit een scheutje olie in een wok en bak de peultjes een paar minuten aan. Voeg vervolgens de paprika, rode ui en bosui toe. Laat dit enkele minuten meebakken. Voeg de woksaus, de woknoedels en wat peper toe en laat het gerecht op laag vuur goed warm worden. Roer af en toe even door.
Verhit een scheutje olie in een grill- of koekenpan en bak de garnalen mooi bruin en net gaar. Bak net voordat je de garnalen uit de pan haalt het fijngehakte teentje knoflook en de ketjap manis mee.
Schep de noedels en groente op een bord en verdeel de garnalen erover. Garneer met de achtergehouden bosui.
Bon appétit!
