Zuurkool ovenschotel met spekjes en appel

Ingrediënten
- 1 kilo aardappel (iets kruimig)
- 400 gram zuurkool
- 250 gram spekjes
- 1 appel
- 3 eetlepels crème fraîche
- peper, zout, nootmuskaat
Bereiden
Kook de zuurkool in een pannetje op laag vuur met een beetje water in 25-30 minuten gaar. Gebruik eventueel een beetje appelsap of voeg een eetlepel suiker toe om de zuurkool iets zachter van smaak te maken (minder zuur). Schil de aardappels en kook deze met een snuf zout ook in 25-30 minuten gaar. Giet af en kook even kort droog. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Verdeel de zuurkool oven de bodem van een ruime ovenschaal.Bak de spekjes uit in een koekenpan en verdeel dit over de zuurkool.
Snijd de appel in dunne plakjes en bak deze even kort in het vet van de spekjes. Verdeel de plakjes appel over de zuurkool en de spekjes.
Stamp tot slot de aardappels fijn en breng aardappels op smaak met peper, zout, nootmuskaat.
Samen met de 3 eetlepels crème fraîche en roer je tot je een mooie, zachte puree hebt gekregen.
Verdeel dit over de zuurkool als bovenste laag.
Strooi hierover 2 á 3 eetlepels broodkruim.
Dek de ovenschotel af met
aluminiumfolie en bak hem in 30 minuten in de oven. Haal de laatste 15 minuten
de aluminiumfolie van de ovenschaal.
Bon appétit!
